TIOR

OTP Bank a rezolvat problema conversiei creditelor in franci elvetieni

OTP Bank a rezolvat problema conversiei creditelor in franci elvetieniOTP Bank anunţă că a rezolvat problema conversiei creditelor în franci elveţieni. Banca a schimbat contractele de conversie după ce a discutat cu clienţii şi cu ANPC.

"Ȋn definirea termenilor contractuali, oficialii băncii au ţinut cont de informaţiile primite din partea clienţilor şi a reprezentanţilor asociaţiilor de profil, pe marginea soluţiilor ce vizează creditele în CHF. Pentru consolidarea unei relaţii solide şi sănătoase cu clienţii săi, OTP Bank Romȃnia a modificat, în scop de clarificare, acele clauze care au fost interpretate negativ, interpretare care s-a îndepărtat de sensul real al contractului propus iniţial", este anunţul unui comunicat al OTP Bank România.

Este foarte posibil că România să adopte o lege prin care creditele în franci elveţieni vor fi convertite obligatoriu. În această situaţie, şi OTP Bank ar urma să suporte eventualele compensaţii, dacă reducerile din converşii nu vor fi conforme cu legea.

Conform informaţiilor, OTP Bank România are peste 10.500 de clienţi cu credite în franci elveţieni. La sfârşitul anului trecut, banca lansa un program de conversie a creditelor ipotecare în franci elveţieni, garantate cu ipotecă, pentru reducerea datoriilor clienţilor.

Soluţiile de conversie au fost gândite pentru fiecare client în parte. Au fost luate în calul specificaţiile împrumuturilor, anul de acordare, rata iniţială a dobânzii şi istoricul de creditare a clientului. Programul se adresează clienţilor care au întârzieri de cel mult 90 de zile la plata ratelor lunare, înregistrate la momentul conversiei.

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI