TIOR

OTP Bank a facut profit de 8,8 milioane lei in T1 2016

OTP Bank a facut profit de 8,8 milioane lei in T1 2016OTP Bank raportează un profit net de 8,8 milioane lei, după primul trimestru al anului 2016. Sucursalele din România ale băncii ungare au fost mai profitabile cu 50% faţă de acelaşi trimestru de anul trecut. Profitul brut al instituţiei a fost de 16,7 milioane lei, de aproximativ 2 ori mai mare faţă de cel din T1 2015.

OTP Bank România a înregistrat un profit consistent în primul trimestru al anului 2016, în comparaţie cu acelaşi trimestru al anului trecut. De asemenea, banca a avut veniturile totale în primul trimestru din 2016 în creştere cu 27% faţă de trimestrul precedent.

Ce s-a întâmplat pe partea de creditare la OTP Bank România?

Portofoliul de credite brute ale OTP Bank a scăzut însă cu 8% în ultimul an. Motivul principal invocat de către OTP Bank este reducerea volumului de credite ale persoanelor fizice.

OTP Bank, în rând cu majoritatea băncilor din ţară

Rezultatele OTP Bank sunt, în general, pozitive, în ton cu cele ale restului băncilor care au anunţat parametrii pentru primul trimestru al anului 2016.

Rămâne de văzut cum se vor schimba lucrurile ca urmare a legii dării în plată şi care vor fi strategiile pe care se vor baza băncile. Deocamdată, peste 10 instituţii de creditare au decis creşterea avansului la creditele de locuinţe, aspect care ar putea afecta piaţa.

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI