TIOR

Optimism la Asociatia Romana a Bancilor: dobanzile vor scadea

Optimism la Asociatia Romana a Bancilor: dobanzile vor scadeaRadu Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, crede că dobânzile la credite vor scădea, deoarece Banca Naţională a României a luat măsurile necesare pentru a încuraja acest lucru, iar cererea pentru împrumuturi a crescut.

 

Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Gheţea, a declarat că se aşteaptă la o scădere a dobânzilor la credite pe toate segmentele, în special al împrumuturilor imobiliare. În ultima perioad[, creditele ipotecare au revenit în atenţia clienţilor bancari, dovadă fiind numărul mai mare de cereri. Interesul pentru programul de creditare Prima Casă este în continuare foarte mare, ca în fiecare an de la introducerea sa pe piaţă.

 

"Atunci când scad dobânzile înseamnă că începe să crească cererea, principala pondere în veniturile noastre fiind dobânzile la credite. Trebuie să ne gândim că acest volum poate fi menţinut la acest nivel sau crescut fie prin creşterea dobânzilor, ceea ce e un dezastru, fie prin creşterea volumului de creditare. Marjele băncilor din dobândă exprimă nivelul riscului pe care acestea şi-l asumă şi este normal să nu fie deocamdată reduse, pentru că încă nu avem o competiţie foarte mare ", a spus preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI!

Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI