Online banking-ul, din ce in ce mai popular in Romania

14-08-2014 / Blog credite imobiliare

Online banking-ul, din ce in ce mai popular in RomaniaPotrivit unui studiu comandat de Erste şi BCR, am aflat că online banking-ul devine din ce în ce mai popular în România, cel puţin în ultimii 3 ani. Creşterea numărului de români care folosesc serviciile de online banking a fost de 4% în această perioadă.

 

Un studiu comandat de Erste Group şi BCR arată că procentul utilizatorilor de online banking din România a crescut de la 2% la 6% în ultimii 3 ani. BCR are cea mai mare comunitate de utilizatori de servicii de online banking, adică peste 250.000.

 

Acelaşi studiu relevă că cei mai mulţi români care folosesc online banking o fac pentru a-şi verifică des conturile, dar şi pentru zona de self-service. De altfel, peste două treimi dintre aceştia efectuează plăți, fac depozite şi retrageri în zona de self-service.

 

Clienţii bancari din România apelează şi la serviciile de mobile banking mai mult ca în trecut, însă nu au renunţat la tradiţionalele vizite la sucursalele instituţiilor de creditare.

 

Un alt aspect interesant al studiului comandat de Erste şi BCR este faptul că 26% dintre participanţii cu vârste cuprinse între 30 şi 49 de ani au un smartphone şi 14% o tabletă. Dintre utilizatorii de smartphone şi tabletă, aproape jumătate folosesc serviciile de internet banking.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.