TIOR

Olteanu, BNR: Revolutia creditarii a inceput

Olteanu, BNR: Revolutia creditarii a inceputViceguvernatorul Bogdan Olteanu estimează că dobânzile pentru credite în lei vor continua să se reducă, datorită condiţiilor economice actuale din România.

 

Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, este optimist în legătură cu viitorul creditării în lei din ţara noastră: “ Este o revoluţie. În volumul creditelor nou acordate este remarcabil pentru România, pentru că pentru prima dată creditele în lei au dobânzi mai mici decât cele în valută, în anumite condiţii. Viziunea noastră în domeniul politicii monetare este că, menţinându-se fundamentele economice, premisele reducerii costurilor la creditele în lei să continue. Ştiţi bine că în ceea ce priveşte costul creditelor în valută aceste mecanisme nu ţin de BNR.

 

Banca Naţională a României este una dintre instituţiile din ţară noastră care s-a implicat foarte mult în ultimele luni pentru încurajarea creditării în lei. Din luna iulie 2013 până în februarie 2014, BNR a redus dobânda de politică monetară cu 1,75%, de la 5,25% la 3,5% şi a scăzut rezervele minime obligatorii la lei şi valută cu 3, respectiv 2 procente.

 

În aceste condiţii, viitorul creditării în lei, dar şi în valută, pare să fie unul promiţător. Rata de credite neperformante ar urma să se reducă semnificativ, Guvernul introduce noi programe de stimulare a creditării, iar băncile din ţara noastră se întrec în promoţii la credite.

Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI