TIOR

Noua ATE Bank, singura institutie financiara fara credite neperformante

Noua ATE Bank, singura institutie financiara fara credite neperformanteNoua ATE Bank, instituţia de credit care a intrat la data de 18 decembrie 2013 în posesia omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, porneşte la drum fără credite neperformante şi cu o rată de solvabilitate de 42%.

 

După ce a achiziţionat 93,27% din acţiunile ATE Bank (pentru care a plătit 10,3 milioane de euro) de la grecii de la Piraeus, omul de afaceri Dorinel Umbrărescu are de gestionat o bancă fără credite neperformante (în condiţiile în care ponderea acestora, la nivel naţional, este de 22%) şi cu o solvabilitate de 42%, mult peste nivelul anterior la care se situa instituţia.

 

De asemenea, raportul credite/depozite al noii bănci ATE Bank este de doar 10,5%, la o distanţă uriaşă de media sistemului bancar românesc, de 111,5% (nivelul din septembrie 2013).

 

ATE Bank va păstra dobânzile şi comisioanele vechi

 

Chiar dacă nouă instituţie ATE Bank, care-şi va schimba numele în februarie în Banca Română de Credite şi Investiţii, are un proprietar nou, această îşi va păstra, cel puţin pentru moment, dobânzile şi comisioanele pentru clienţi, care erau valabile şi când Piraeus deţinea pachetul majoritar de acţiuni. ATE Bank deserveşte un total de peste 11.000 de persoane fizice şi juridice.

 

În plus, banca va rămâne în continuare în schemă de garantare a depozitelor, administrată de Fondul de Garantare. Limita plafonului este de 100.000 de euro.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI