Noi motive de optimism: depozitele bancilor straine s-au stabilizat

18-04-2014 / Blog credite imobiliare

Noi motive de optimism: depozitele bancilor straine s-au stabilizatCreditarea se află pe drumul cel bun, preţurile locuinţelor au încetat să mai scadă îngrijorător, iar depozitele băncilor străine în România se stabilizează. Toate semnele arată foarte bine pentru piaţa imobiliară şi cea financiar-bancară din ţara noastră.

 

Depozitele pe termen lung şi mediu ale băncilor străine deschise în România s-au stabilizat în ultimele 2 luni, dovadă că ţara noastră devine un mediu tot mai fructos pentru piaţa financiar-bancară. Depozitele instituţiilor de creditare străine au ajuns la 6,5 miliarde de euro.

 

Cu toate că, spre deosebire de anul 2011, stocul depozitelor s-a redus cu 2 miliarde de euro, în ultima perioadă scăderea a fost nesemnificativă şi există perspective pentru uşoare creşteri, de-a lungul acestui an.

 

De la sfârşitul lui 2012 până la sfârşitul anului trecut, finanţările de la băncile-mamă au scăzut cu aproape 20% în România. De aceea, instituţiile de creditare din ţara noastră au fost nevoite să facă rost de fonduri din resursele locale, lucru ce pare să nu mai fie atât de necesar în 2014.

 

Raportul credite-depozite a ajuns la 105% în decembrie 2013, iar în luna februarie a acestui an, creditele valorau doar cu 0,8% mai mult decât depozitele.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.