TIOR

Nimic nou sub soare: Banca Centrala Europeana mentine dobanda cheie la 0,25%

Nimic nou sub soare: Banca Centrala Europeana mentine dobanda cheie la 0,25%Nimic nou sub soare. Banca Centrală Europeană păstrează neschimbată dobânda cheie pentru euro, la nivelul record de 0,25%.

 

Banca Centrală Europeană menţine intactă dobânda de politică monetară, la 0,25%, nivelul cel mai scăzut din istorie. Potrivit reprezentanţilor BCE, luna februarie a consemnat o stabilizare a monezii euro şi o creştere a economiei.

 

Cu toate acestea, mulţi analişti economici aşteaptă măsurile promise de relaxare a creditării în euro. Banca Centrală Europeană anunţă în urmă cu câteva luni că este posibil să lanseze un program de creditare pe termen lung, destinat băncilor, pentru a încuraja împrumuturile către sectorul privat.

 

Va reamintim că la începutul lunii februarie, Consiliul de Administraţie al BNR a redus din nou dobânda de politică monetară, de la valoarea de 3,75% la valoarea de 3,5% pe an. De asemenea, au fost reduse şi rezervele minime obligatorii (pentru lei cu 3%, de la 15% la 12% şi pentru euro cu 2%, de la 20% la 18%). Asta înseamnă, în teorie, că băncile din România vor avea la dispoziţie sume mai mari pentru acordarea de credite.

 

Conform unui proiect de lege, instituţiile financiare din România ar putea fi obligate să permită conversia creditelor populaţiei din euro în lei.

Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI