TIOR

Nimic nou – BCE a pastrat la 0,05% dobanda

Nimic nou – BCE a pastrat la 0,05% dobandaBanca Centrală Europeană a lăsat neschimbată dobânda de politică monetară, la 0,05%, la fel şi rata dobânzii la depozitele constituite de bănci, la -0,2%.

 

După ce la începutul lunii septembrie a acestui an Banca Centrală Europeană redusese dobânda de politică monetară de la 0,15% la 0,05%, acum instituţia a hotărât că nu este cazul să o mai modifice, la fel cum s-a întâmplat şi cu rata dobânzii la depozitele constituite de către bănci, lăsată la -0,2%.

 

Decizia a fost una preconizată de către analiştii bancari şi vine în contextul în care BCE tocmai lansase programul de credite ieftine, prin care băncile din zona euro pot să se împrumute, având avantajul unei dobânzi fixe, cu costuri foarte reduse.

 

În România, creditele în euro nu au avut fluctuaţii mari în ultimul an şi de aceea cea mai mare parte a populaţiei le-a preferat, înaintea celor în lei. Cu toate acestea, costurile mici ale împrumuturilor ipotecare în moneda naţională îi încurajează pe români să aleagă aceste credite în număr mai mare.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI