TIOR

Nextebank, la un pas sa preia aceasta banca din Romania

Inca o fuziune bancara, aproape de realizare in RomaniaNextebank a primit aviz pozitiv de la Autoritatea de Supraveghere Financiară, pentru a face o ofertă publică de preluare a pachetelor minoritare ale celorlalţi acţionari ai Băncii Carpatica. Nextebank deţine deja 55% din Banca Carpatica şi ar putea ajunge la un procent de 95% dacă va reuşi să cumpere şi pachetele minoritare.

Încă o fuziune bancară este aproape de realizare în România. Nextebank, instituţia care deţine deja pachetul majoritar al Băncii Carpatica (55% din acţiuni), are acordul ASF ( Autoritatea de Supraveghere Financiară) pentru a face oferte publice de preluare şi a celorlalte pachete minoritare ale băncii.

Ilie Carabulea, omul de afaceri care a fost proprietarul Băncii Carpatica până la intervenţia Nextebank, mai are doar 18,4% din acţiuni, iar restul de 26% aparţin altor companii sau persoane fizice.

În urmă cu o săptămână, Consiliul Concurenţei anunţă că analizează această tranzacţie dintre bănci şi va reveni cu un răspuns în perioada următoare.

„O decizie cu privire la această operaţiune de concentrare economică urmează a fi adoptată, conform prevederilor legale, în termen de 45 de zile de la data la care notificarea devine efectivă“, este menţiunea dintr-un comunicat al Consiliului Concurenţei, referitoare la tranzacţia dintre Nextebank şi Banca Carpatica.

După fuziunea cu Nextebank, Banca Carpatica va ajunge la active de aproximativ un miliard de euro şi se va poziţiona printre primele 20 de bănci din România. Băncile din România au avut un profit record anul trecut, de peste un miliard de euro și un stoc de credite în creștere.

Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI