TIOR

Mugur Isarescu si-a dezvaluit salariul de la BNR

Mugur Isarescu si-a dezvaluit salariul de la BNRGuvernatorul Băncii Naționale și-a făcut public salariul, astăzi, într-o conferință de presă. Suma totală pe care o primește Mugur Isărescu este de 13 601 de euro. Acesta a precizat că motivul pentru care a hotârât să-și dezvăluie salariul este demersul pe care îl fac toate băncile europene pentru creșterea transparenței procesului decizional, iar pe de altă parte, în ultima vreme au fost multe zvonuri legate de salariul conducătorului BNR.

”Vă prezint salariul net şi indemnizaţia de conducere care revin guvernatorului: salariul net lunar este de 42 727 lei (9 495 euro), iar indemnizaţia lunară pentru funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie este de 18 476 lei (4 105 euro). Astfel, venitul net lunar total este de 61 203 lei (13 601 euro)”, a spus Mugur Isărescu în conferința de presă.

Cât despre ieșirea la pensie, Guvernatorul Băncii Naționale spune că nu și-a depus dosarul de pensie, chiar dacă conform legii poate face acest lucru.

Pe de altă parte, Mugur Isărescu a precizat că salariile conducerii executive a BNR nu au crescut crescut în perioada 2009 - 2010, iar în 2010, atât salariile celor din conducere cât şi ale tuturor angajaţilor au fost reduse cu 25%. Mai mult decât atât, Guvernatorul BNR a mai spus că după criza economică, a vărsat Ministerului Finanțelor 1 miliard de euro.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI