TIOR

Modificari ale legii conversiei creditelor din valuta in lei

Modificari ale legii conversiei creditelor din valuta in leiMinistrul Finanţelor Publice din România anunţă modificări ale legii conversiei creditelor din valută în lei. Vezi care sunt noutăţile.

 

Limita de venit şi limita valorii creditelor vor fi eliminate. În privinţa discountului, creşterea acestuia nu reprezintă o problema pentru noi, dar trebuie văzut care este opinia băncilor, pentru că acestea nu vor fi obligate să între în mecanism. Deci, trebuie să fie interesate să participe la mecanism”, a spus Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

 

Statul garantează 50% din valoarea creditului rămas de plată după conversia din valută în lei. Discount-ul va fi de 15% din valoarea creditului rămas de plata după conversie.

 

Ministrul Finanţelor a mai adăugat că plafonul garanţiilor pe care statul le va acordă va rămâne la un miliard de lei, aşa cum era şi înainte. Totuşi, există posibilitatea unei prelungiri, pentru solicitările care vor depăşi suma de mai sus.

 

O parte dintre debitorii care au credite în franci elveţieni sunt nemulţumiţi de condiţiile de conversie ale împrumuturilor şi de aceea Statul a trebuit să găsească soluţii.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

 

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI