TIOR

Millennium Bank Romania va fi vanduta in cel mult doi ani

Millennium Bank Romania va fi vanduta in cel mult doi aniGrupul financiar portughez Millennium BCP va vinde subsidiara sa din România, Millennium Bank. Aceasta deține mai puțin de 1% din cota de piață de la noi. Care sunt motivele acestei decizii aflați din articolul nostru.

 

Informații de context despre Millennium Bank

 

În 2012, grupul Millennium primea fonduri de circa trei miliarde de euro pentru recapitalizare, din cauza problemelor financiare prin care banca trecea. Banii făceau parte din împrumutul de aproape 80 de miliarde de euro primit de către Portugalia de la FMI. Millennium avea ca obligație să implementeze un program de restructurare, care presupunea și vânzarea unui număr de active.

 

Potrivit unor surse bancare, citate de către Mediafax, Millennium Bank Romania nu a fost capabilă să facă profit pe piața de la noi, iar creditorii au cerut vânzarea acesteia. În cazul în care în termen de doi ani acest lucru nu se va reuși, se va ajunge la lichidarea băncii.

 

Cu toate că oficialii instituției nu au oferit nicio declarație pe acest subiect, sursele spun că sunt șanse ca deja să existe un cumpărător pentru Millennium Bank. Asta ar însemna că nu va fi nevoie de doi ani pentru vânzarea băncii.

 

Millennium Bank, date statistice

 

Primul semestru din 2013 a fost unul deloc favorabil pentru Millennium Bank. Pierderea netă a băncii s-a ridicat la peste 3,5 milioane de euro, cu aproape 50% mai mult față de aceeași perioadă din 2012. Veniturile Millennium Bank au crescut, totuși, cu o treime, iar costurile nu au mai fost la fel de mari.

 

La cât au urcat veniturile? Acestea au ajuns până la 14 milioane de euro, în vreme ce cheltuielile bancare au scăzut cu circa 10%, situandu-se la aproximativ 15 milioane de euro. Care sunt motivele pentru această reducere? Numărul mai mic de angajați. La sfârșitul lui iunie 2013, Millennium Bank mai avea 584 de angajați, cu 12% mai puțini în comparație cu iunie 2012.

 

Sucursalele și agențiile Millennium Bank nu s-au redus numeric. Acestea au rămas la 65. Portofoliul de credite al băncii a crescut cu peste 75 de milioane de euro în ultimul an. Același lucru s-a întamplat și cu depozitele clienților, care au ajuns să totalizeze 351 de milioane de euro.

 

Millennium Bank se află pe piața din România din anul 2007. Din 2011, aceștia își propuseseră să înceapă sa aibă profit, însă pierderile au devenit din ce în ce mai mari, cu fiecare an.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI