TIOR

Marfin Bank, aproape sa dispara din Romania

Marfin Bank, aproape sa dispara din Romania

Marfin Bank este aproape să dispară din România. Potrivit informaţiilor, grupul cipriot care conduce Marfin Bank au ales deja cumpărătorul instituţiei şi au redactat contractul de vânzare-cumpărare. Acum Banca Naţională a României trebuie să-şi dea acordul pentru ca tranzacţia să se realizeze.

Sucursalele Marfin Bank din România vor fi vândute. Această informaţie nu este nouă, având în vedere că oficialii instituţiei căutau cumpărători încă de acum 2 ani. Totuşi, la începutul acestui an, se pare că Marfin Bank a găsit investitorul dorit. Potrivit mirsanu.ro, citat de capital.ro, o bancă mare din Orientul Mijlociu ar putea plăti o sumă de 25 milioane euro pentru a prelua peste 99,5% din acţiunile Marfin Bank.

Aceeaşi sursă pe care am menţionat-o mai sus detaliază subiectul. Astfel, am aflat că Banca de investiţii elena Investment Bank of Greece (IBG) este consultantul financiar al administratorului special al Cyprus Popular Bank Public Co Ltd, care se ocupă de Marfin Bank. De asemenea, firma de avocatură M&P Bernitsas din Atena asigură asistenţă juridică pe partea de vânzare.

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI