TIOR

Marea Britanie mentine dobanda la 0,5% in ianuarie

Marea Britanie mentine dobanda la 0,5% in ianuarieMarea Britanie menţine dobânda-cheie la 0,5%, după prima şedinţa a Băncii Angliei din noul an. Pe viitor însă, analiştii din Regatul Unit anticipează creşteri ale dobânzii de referinţă, pentru că rata inflaţiei este pe un trend descendent.

 

Banca Angliei a lăsat nemodificată dobânda-cheie la începutul anului 2015, cu toate că rata de inflaţie din Regatul Unit a coborât până la cea mai mică valoare din ultimii 12 ani, de 1%, sub ţinta de 2% stabilită de Guvern. În ultimii 5 ani, Banca Angliei a păstrat dobânda la minimul istoric, de 0,5%, pentru a permite economiei să crească.

 

Până la sfârşitul anului, totuşi situaţia s-ar putea schimba, estimează analiştii din Marea Britanie. Dacă previziunile acestora se vor adeveri şi dobânda va creşte, atunci Banca Angliei ar fi prima instituţie centrală din lume care va creşte dobânda-cheie de la sfârșitul anului 2009, momentul de vârf al crizei economice.

 

În România, BNR a redus în ianuarie dobânda de politică monetară până la 2,5%, iar până la sfârşitul anului această ar putea scădea cu încă maximum 0,5%. La fel că şi în Marea Britanie, inflaţia din ţara noastră este în scădere. Prognoza pentru primele luni ale anului este că nivelul inflaţiei ar putea ajunge foarte aproape de 1%.

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI