TIOR

Marea Britanie ia masuri pentru ieftinirea creditelor rapide

Marea Britanie ia masuri pentru ieftinirea creditelor rapideMarea Britanie ia măsuri pentru ieftinirea creditelor rapide. Principalul obiectiv este ca toate costurile creditelor rapide să nu depăşească sumele împrumutate, iar clienţii să fie mai protejaţi de măsurile abuzive ale finanţatorilor.

 

Guvernul britanic doreşte ieftinirea creditelor rapide. În acest sens, acesta a impus 3 mari reguli pentru finanţatori:

 

- costul unui împrumut rapid trebuie să fie mai mic de 0,8% pe zi din suma împrumutată; astfel, dobânda maximă va fi de maximum 288% pe an

 

- penalizările de întârziere trebuie să fie de cel mult 15 lire sterline, iar dobânda şi comisioanele aplicate în perioada de întârziere trebuie să fie egale cu costurile percepute în condiţii de rambursare normale

 

- costul total al creditului rapid (incluzând dobânzile, comisioanele şi penalizările de întârziere) trebuie să fie de cel mult 100% din suma împrumutată pe toată perioadă de rambursare.

 

În urma acestor noi reguli, clienţii bancari din Marea Britanie vor avea de plătit de maximum 2 ori suma împrumutată. Cu alte cuvinte, pentru un credit pe o perioadă de o lună, suma maximă în plus de achitat va fi de 24% din valoarea creditului.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI