TIOR

Mai candideaza Isarescu pentru un nou mandat la sefia BNR?

Mai candideaza Isarescu pentru un nou mandat la sefia BNR?Candidatura lui Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia BNR rămâne sub semnul întrebării. Vezi care au fost declaraţiile Guvernatorului Băncii Naţionale a României.

 

Întrebat de presă despre o eventuală nouă candidatura pentru şefia BNR, în 2014, Mugur Isărescu a oferit un răspuns ambiguu, declarând că deocamdată o astfel de discuţie este prematură. De asemenea, el s-a eschivat şi când a fost întrebat dacă nu este nevoie de încă cinci ani pentru a duce la bun sfârşit noile obiective ale BNR, rezumându-se să spună că cei 20 de ani petrecuţi că guvernator sunt suficienţi.

 

Bineînţeles, nici subiectul candidaturii la prezidenţialele de anul viitor nu a fost uitat. Totuşi, măcar la această întrebare Mugur Isărescu a făcut lumină: nu va candida pentru postul de preşedinte al României.

 

Cele mai importante declaraţii ale lui Mugur Isărescu, la conferinţa de presă de după reducerea dobânzii cheie la 4%:

 

Dacă băncile nu vor să dea credite, nu au decât să tragă obloanele. Nu au din ce să trăiască. Bancherii trebuie să găsească venituri. Ei trebuie să revină la funcţia lor de baza – creditarea”.

 

Pentru clienţii care şi-au plătit datoriile, au vânzări şi au garanţii adevărate, dobânzile de 10% la creditele în lei sunt foarte mari. BNR nu încurajează practici prin care bancherul cere o dobânda de 12% la credit, iar pentru cash-ul colateral oferă maximum 2%”.

 

"N-are rost să ceri unei întreprinderi profitabile o dobânda de 8-9%. Creşterea profitului băncilor nu va veni din marja, ci din volum".

 

Sursa foto: evz.ro

Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI