TIOR

Maghiarii de la OTP Bank vor sa cumpere o alta banca romaneasca

Maghiarii de la OTP Bank vor sa cumpere o alta banca romaneascaMaghiarii de la OTP Bank au în vizor o altă bancă din România. După ce anul trecut a cumpărat Millennium Bank, OTP ţinteşte o instituţie de creditare cu o cotă de piaţă de peste 1%, conform directorului general, Laszlo Diosi.

 

La doar câteva zile de la finalizarea procesului de integrare a băncii Millennium Bank, OTP Bank se gândeşte la următoarea achiziţie de marcă din România. Potrivit directorului general, Laszlo Diosi, grupul maghiar este foarte interesat de piaţa locală românească. „Grupul este foarte interesat de piaţa locală. Suntem atenţi la tot ce e la vânzare în piaţă. După integrarea Millennium ne-am propus să mergem mai departe cu creşterea, iar o achiziţie ar fi cel mai bun pas în acest sens. Ne uităm în primul rând la mărimea băncii. Nu merită să ne ocupăm de integrarea unei bănci mici cu o cotă de piaţă sub 1%, pentru că munca depusă este foarte mare“, a spus Laszlo Diosi.

 

În ultimii ani, mai multe bănci din ţara noastră au realizat mutări similare. Printre acestea este şi Banca Transilvania, care a cumpărat Volksbank şi, astfel, şi-a mărit considerabil cota de piaţă.

 

De asemenea, fondul american J.C Flowers este foarte aproape să cumpere Banca Carpatica și Piraeus Bank, conform zf.ro.

 

Citește mai multe despre profitul excelent pe care l-au realizat băncile din România în acest an.

 

Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI