TIOR

Libra Internet Bank, profit net cu 111% mai mare in prima jumatate din 2016

 Libra Internet Bank, profit net cu 111% mai mare in prima jumatate din 2016Libra Internet Bank este în creștere în primele șase luni ale anului. Banca a raportat un profit net de 25 milioane lei, în creştere cu 111% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, se arată într-un comunicat al instutuției financiare.

În același timp, au crescut și activele băncii care au depășit 2,86 miliarde de lei, cu aproximativ 41% mai mult față de iunie 2015. Totodată, soldul surselor a ajuns la 2,54 miliarde de lei, înregistrându-se o majorare cu 43%. Cât despre soldul creditelor, acesta a crescut cu 46%, ajungând la o valoare totală de până la 1,72 miliarde de lei.

”Rezultatele operaţionale şi financiare excelente obţinute în primele 6 luni ale anului 2016 confirmă trendul ascendent pe care ne situăm şi pe care ne-am propus să îl păstrăm şi de acum încolo. Rezultatele favorabile se datorează atât creşterii pe liniile de business tradiţionale ale băncii (Corporate, IMM, Profesii Liberale şi AgriBusiness), dar şi pe sectorul de digital banking, unde avem în plan să dezvoltăm noi produse şi servicii inovatoare pentru clienţii online”, a declarat Emil Bituleanu, director general Libra Internet Bank. Libra Internet Bank are până acum 46 de sucursale în toată țara.

Nu toate băncile au avut profit în primele șase luni ale anului. Raiffeisen Bank a înregistrat un profit net de aproximativ 36 de milioane de euro, în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut. Și Garanti Bank a anunțat o pierdere netă de 23 de milioane de lei în prima jumătate a anului 2016, comparativ cu un profit de 50 de milioane de lei anul trecut. Conform informațiilor transmise de instituția financiară, scăderea a venit pe fondul “absorbirii cerinţelor prudenţiale asociate riscului de credit”.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI