TIOR

Legea darii in plata – ce anume se modifica la Codul Fiscal

Legea darii in plata – ce anume se modifica la Codul FiscalMinisterul Finanţelor va modifica codul fiscal din cauza legii dării în plată. Schimbarea se va face prin ordonanţă de urgenţă şi urmăreşte delimitarea foartea clară a categoriei de persoane ce nu va plăti impozit pe tranzacţiile vizate de legea dării în plată.

La doar câteva zile de când în presă apăruseră informaţii conform cărora cazurile sociale vor fi scutite de la plata impozitului la darea în plată, se pare că Ministerul Finanţelor pregăteşte o ordonanţă de urgenţă care să explice cine anume se încadrează în termenul de cazuri sociale.

Această veste este una mult aşteptată de toţi românii care se gândesc să renunţe la locuinţele cumpărate cu credite ipotecare, însă nu ştiu în ce condiţii pot face acest lucru.

"Întâlnirea de azi de la ministerul finanțelor a fost extrem de constructivă. Am convenit cu toții că pentru lămurirea nedatorării impozitului la darea în plată se va emite o ordonanță de urgență care va modifica Codul Fiscal și nu Legea dării în plată așa cum am solicitat în toată această perioadă. Nu vor exista criterii gen casa în care locuiești sau criterii legate de venituri. Au rămas de clarificat niște chestiuni tehnice solicitate de către notari, dar vreau să vă asigur că principiul în care cred foarte tare va fi respectat! Nu poți plăti impozit când nu obții niciun venit, mai mult, îți asumi o pierdere uriasă!", spune deputatul Daniel Zamfir, cel care a initiat legea darii in plata.

Efectul legii dării în plată până acum

La finalul lunii mai 2016, 15 era numărul băncilor din România care măriseră avansurile la creditele ipotecare. Printre acestea sunt şi primele 10 instituţii de creditare din ţara noastră ( BCR, BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, CEC Bank, ING Bank, Alpha Bank, Bancpost, Garanti, Banca Românească), dar şi nume precum OTP Bank, Piraeus Bank, Intesa SanPaolo şi Banca Carpatica.

Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI