TIOR

Legea darii in plata ar putea fi votata pana pe 20 martie

Legea darii in plata ar putea fi votata pana pe 20 martieRaportul final pentru legea dării în plată va fi prezentat de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor până pe 17 martie 2016. Între 15 şi 20 martie votul pentru legea dării în plată poate începe, iar după 20 martie această lege ar putea să între în plen şi să fie votată, scrie economica.net.

În aproximativ 2 săptămâni am putea află, în sfârşit, ce se va întâmplă cu îndelung mediatizată lege a dării în plată. După luni întregi cu dezbateri, scandaluri şi ameninţări, legea dării în plată este pe ultima sută de metri.

BNR, una dintre instituţiile care s-a opus şi se opune cel mai puternic adoptării legii în formă actuală, a cerut mai multe modificări, dintre care cele mai importante sunt excluderea Programului Prima Casă din prevederile legii, stabilirea unui plafon maxim de creditare de până la 150.000 euro, imobilul oferit băncilor cu ajutorul prevederilor legii dării în plată trebuie să fie locuit de către consumator, rata creditului trebuie să fie cel puţin la nivelul de 65% din venitul debitorului, iar atât creditorul cât şi debitorul să aibă posibilitatea să apeleze la legea dării în plată. Până acum, singura prevedere de care Parlamentul se pare că a ţinut cont este cea referitoare la plafon.

Senatorii au adoptat, luni, 29 februarie 2016, cu unanimitate de voturi, legea dării în plată. Legea va fi reexaminată, iar Senatul este prima Camera sesizată. Decizia finală va fi luată de către Camera Deputaţilor.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI