TIOR

Legea darii in plata – 6 zile pana la vot!

Legea darii in plata – 6 zile pana la vot!Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a decis ca raportul asupra legii dării în plată să fie dat pe 5 aprilie. O zi mai târziu, pe 6 aprilie, legea va intra în plen şi va fi votată!

Comisia Juridică din cadrul Camerei Deputaţilor a hotărât, după mai multe ore de discuţii, că raportul asupra legii dării în plată să fie dat pe 5 aprilie, urmând ca pe 6 aprilie legea să între în plenul Camerei şi să fie votată. Astfel, în mai puţin de o săptămână vom avea un răspuns final cu privirea la mult dezbătută lege a dării în plată!

Printre cele mai fierbinţi subiecte care trebuie clarificate sunt cele referitoare la creşterea plafonului de la 150.000 euro la 250.000 euro şi păstrarea sau excluderea programului Prima Casă din legea dării în plată.

Care este punctul de vedere al băncilor?

Băncile din România îşi păstrează în continuare punctul de vedere asupra formulei actuale a legii dării în plată. Reprezentanţii instituţiilor de creditare din ţara noastră sunt clar împotriva retroactivităţii legii, dar şi împotriva măririi plafonului la 250.000 euro. Totuşi, aceştia şi-au manifestat acordul pentru excluderea programului Prima Casă, aşa cum a fost propus.

De asemenea, şi BNR este tare pe poziţii şi reclamă că legea dării în plată îngreunează accesul la credite pentru persoanele tinere, scumpeşte avansul creditelor şi condiţiile de creditare devin mult mai nefavorabile.

Ce spun deputaţii?

Pe de cealaltă parte, deputaţii, în frunte cu iniţiatorul legii dării în plată, Daniel Zamfir, sunt de părere că legea ar trebui acceptată în forma în care este acum. Zamfir a declarat că legea a fost dezbătută suficient, iar toate amendamentele de luat în seamă au fost rezolvate şi clarificate.

Vom reveni cu amănunte.

Elvila
TIOR

907.43 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI