Legea conversiei creditelor in Polonia, aproape aprobata

12-08-2015 / Blog credite imobiliare

Legea conversiei creditelor in Polonia, aproape aprobataPolonezii sunt aproape să aibă o lege clară privitoare la conversia creditelor ipotecare din valută în moneda lor naţională, zlotul. Legea a trecut deja de o cameră a Parlamentului din Polonia.

 

Polonia este mai aproape decât România în ceea ce priveşte adoptarea legii conversiei creditelor ipotecare din valută în lei. Dacă polonezii vor spune da acestei legi, atunci băncile vor fi nevoite să sporte cheltuieli de aproximativ 5,75 miliarde lei.

 

Circa o treime din creditele ipotecare în franci elveţieni şi euro vor putea fi transformate în zloţi, după adoptarea legii.

 

”Băncile trebuie să ştie că presiunile pentru conversie vor există tot timpul şi vor creşte, astfel că trebuie să se pregătească din punct de vedere al capitalului prin neplata dividendelor şi acoperirea costurilor”, a spus guvernatorul Băncii Centrale a Poloniei, domnul Marek Belka.

 

550.000 de polonezi au credite ipotecare în franci elveţieni şi mai multe milioane de persoane au credite în euro sau alte valute.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.