TIOR

La cat ajung dobanzile la depozitele IMM-urile?

La cat ajung dobanzile la depozitele IMM-urile?Dobânzile pentru depozitele IMM-uri sunt puţin mai reduse decât cele ale persoanelor fizice, în unele situaţii scăzând chiar şi sub valoarea de 1%, pentru perioade de doar o luna. Pentru persoanele fizice, dobânzile la depozite sunt, în general, la minime de 2%.

 

În general, dobânzile pentru depozitele persoanelor fizice sunt în jurul valorii de 3%, în medie, raportat la toate scadenţele (o luna, 3 luni, 6 luni, 12 luni). La stabilirea dobânzii se ia în calcul indicatorul ROBOR.

 

Depozitele IMM-urilor la băncile româneşti au scăzut până la valori cuprinse între 1% şi 2%. Instituţii precum BCR, BRD, UniCredit, Raiffeisen, Volkbansk sau ING Bank au în oferte astfel de dobânzi.

 

Un exemplu concret este depozitul de 10.000 de lei pentru companii, la care se oferă odobanda de 0,7% la BRD, 0,8% la Unicredit şi 0,85% la Raiffeisen Bank. Atenţie! Oferta este valabilă doar în cazul depozitelor pe o lună!

 

Dobânzi reduse la scadenţă de o luna au şi cei de la Volksbank (1,5%), ING Bank (1,5%), Bancpost (1,75%), BRD (1,8%) sau Millennium Bank (1,9%).

 

La depozitele pentru IMM-uri, cu o scadenţă de 12 luni, dobânzile practicate de bănci se incadreaa între 1,2% şi 1,8%, în general. Dobânzi duble sunt oferite de bănci de talie mai mică, precum Nextebank, ProCredit sau TBI Bank.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI