TIOR

Isarescu nu vrea sa lase sefia BNR, candideaza si in 2014

Isarescu nu vrea sa lase sefia BNR, candideaza si in 2014Mugur Isărescu va candida pentru șefia Băncii Națională a României și la următoarele alegeri, în 2014, potrivit consilierului sau, Adrian Vasilescu.

 

Înaintea alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014 vor avea loc alegeri pentru Consiliul de Administrație al BNR, pentru care va candida și Mugur Isărescu.

 

 

De ce nu candidează Isărescu pentru prezidențiale?

 

Conform lui Adrian Vasilescu, Isărescu nu va mai candida pentru alegerile prezidențiale deoarece nu se pretează la atacuri la persoană și altfel este greu să devii șef de stat în România. De ce totuși a candidat în anul 2000?

 

Aceleași consilier Vasilescu răspunde: “A acceptat foarte greu, cu mari presiuni, să candideze în anul 2000, pentru că a reușit cele trei obiective pe care și le-a stabilit, cât a stat în fruntea Guvernului: creșterea economică, să transforme inflația în dezinflație, iar România să bată palma cu Uniunea Europeană pentru 2007”.

 

Cea mai importantă măsură luată de Isărescu în 2013: reducerea dobânzii de referință

 

Sub conducerea lui Mugur Isărescu, Banca Națională a României a redus cu 1% dobânda-cheie în 2013, în încercarea de a reduce decalajul existent între dobânzile la creditele în euro și cele pentru împrumuturile in lei.

 

În ultimele luni, roadele acestei măsuri au început să se vadă, întrucât creditele în moneda națională s-au ieftinit.

 

Sursa foto: evz.ro

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI