TIOR

Isarescu este optimist pentru viitorul creditelor in lei

Isarescu este optimist pentru viitorul creditelor in leiMugur Isărescu, guvernatorul BNR, se aşteaptă la o creştere a creditelor în lei, după ce anul acesta ponderea împrumuturilor în moneda naţională se apropie de 50%.

 

Guvernatorul BNR este optimist în ceea ce priveşte ponderea creditării în lei, comparativ cu cea în valută. În ultimii ani, împrumuturile în valută au reprezentat cea mai mare parte a creditelor, datorită dobânzilor reduse şi cursului relativ stabil. „Nu spun adio creditului în valută! Cred că suntem la capătul unui drum în care creditul în valută era dominant. Spun adio unui dezechilibru masiv între creditarea în moneda locală şi cea în valută!“, a declarat Isărescu la conferinţa The Economist „The EU-Southeast Europe Summit - On the road to stability and growth“. Guvernatorul BNR a mai spus că tendinţa majoră din sectorul bancar va fi creşterea importanţei finanţării locale a subsidiarelor băncilor străine.

 

Creditarea a înregistrat un declin prelungit în ultimii ani de criză. În timp ce împrumuturile în lei au dat în acest an semne de redresare, cele în valută continuă să scadă. Acestea au ajuns să reprezinte sub 60% din valoarea totală a creditelor.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI