TIOR

Isarescu este ambitios: vrea dobanzile interbancare mai apropiate de dobanda-cheie!

Isarescu este ambitios: vrea dobanzile interbancare mai apropiate de dobanda-cheie!Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, este încrezător că dobânzile interbancare din România se pot apropia şi mai mult de nivelul dobânzii-cheie, în prezent la 3,25%. Acestea sunt încă foarte mult sub valorea dobânzii-cheie.

 

“Suntem pregătiţi să apropiem mai mult dobânzile în piaţa de rata dobânzii de politică monetară, pentru că şi băncile au nevoie de o mai mare stabilitate a dobânzilor”, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. “Din cauza faptul că România a avut o inflaţie ridicată, am fost rămaşi în urmă în ceea ce priveşte dezvoltarea pieţelor de capital, pieţe înguste cu potenţial mare de variaţii de curs, cu mişcări relativ mici de capital pentru Londra, dar mari pentru noi", a mai adăugat guvernatorul BNR.

 

Acum, ratele dobânzilor interbancare sunt mult sub valoarea dobânzii-cheie, de 3,25%. Dobânzile interbancare pe o zi erau sub 1,2% pe an, cele la o săptămână sub 1,3% pe an, iar cele la 3 luni între 1,58% şi 2,08% pe an. Dobânzile interbancare la depozitele la un an se încadrau între 1,88% şi 2,63%.

 

Odată cu reducerea prognozelor de inflaţie pentru România, sunt toate şansele ca şi dobânzile interbancare să crească la un nivel mai apropiat de cel al dobânzii-cheie.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI