Isarescu: Dobanzile de 10% la creditele in lei sunt foarte mari

07-11-2013 / Blog credite imobiliare

Isarescu: Dobanzile de 10% la creditele in lei sunt foarte mariMugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, este de părere că dobânzile de 10% la creditele în lei sunt mari, în special pentru clienţii care s-au dovedit buni platnici.

 

Pentru clienţii care şi-au plătit datoriile, au vânzări şi au garanţii adevărate, dobânzile de 10% la creditele în lei sunt foarte mari. BNR nu încurajează practici prin care bancherul cere o dobânda de 12% la credit, iar pentru cash-ul colateral oferă maximum 2%”, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la conferinţa de presă ce a urmat deciziei Consiliului de Administraţie de a reduce dobânda cheie până la 4% pe an.

 

Mugur Isărescu consideră că băncile din România au acum posibilităţi şi mai mari de a reduce dobânzile la creditele în lei. Referitor la eventuale noi scăderi ale dobânzii de politică monetară, Isărescu a spus că încă ne mai putem aştepta la asemenea măsuri şi în anul 2014.

 

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a redus dobânda cheie pentru a patra oară în 2013. Astfel, aceasta a ajuns la 4%, după ce iulie se situa la 5,25%.

 

În ultimele două luni, valoarea creditelor în lei acordate pentru cumpărarea unor locuinţe noi s-a triplat faţă de primele 6 luni din an, iar majoritatea băncilor importante din România au scăzut cu câteva procente dobânzile pentru creditele de consum.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.