TIOR

Ipotecarele se vand ca painea calda in Romania

Ipotecarele se vand ca painea calda in RomaniaCreditele ipotecare sunt alegerea tot mai multor români care vor să cumpere locuinţe. Doar în luna martie au fost vândute 4.000 de credite ipotecare pentru achiziţia de case şi apartamente.

 

 

O explicaţie a acestei creşteri este legată de Prima Casă. Programul a fost blocat în ianuarie şi în primele două săptămâni din februarie şi se strânsese un stoc important de dosare când programul a repornit. A crescut însă mult cererea şi pe credite standard, respectiv clienţi care vor o sumă mai mare decât pot accesa prin programul guvernamental sau care dispun de un avans mai mare şi vor să scape de birocraţia de la Prima Casă“, este o explicaţie oferită de Alliance Finance pentru vânzările peste medie ale creditelor ipotecare.

 

Dobânzile pentru creditele ipotecare în lei au scăzut la jumătate comparativ cu anii 2011-2012, până la aproximativ 5% pe an. Acest lucru a fost posibil şi deoarece dobânda de politică monetară a ajuns la un nivel minim record, de 2%.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI