TIOR

Investitorii straini, speriati de legea darii in plata

Investitorii straini, speriati de legea darii in plataInvestitorii străini sunt speriaţi de legea dării în plată. Membrii Consiliului Investitorilor Străini şi-au exprimat marile îngrijorări cu privire la aplicarea legii dării în plată, iar acestea au strânsă legătură cu retroactivitatea şi cu creşterea plafonului la 250.000 euro.

Consiliul Investitorilor Străini din ţara noastră vor schimbări majore pentru legea dării în plată. Unele dintre problemele evidenţiate de către aceştia sunt lipsa unui studiu al impactului legii dării în plată pentru piaţa imobiliară, posibilităţile ulterioare de acces la credite (mai ales pentru tineri) sau definirea clară a persoanelor vulnerabile şi care ar putea beneficia cu adevărat de prevederile legii.

„Deciziile de business la finalul unei zile se iau în funcţie de fapte şi de percepţii. Dacă unele legi se aplică retroactiv, ce percepţie au despre România oamenii de afaceri din birourile din Roma sau din Paris care au bugete de investiţii la dispoziţie şi care nu ştiu în ce ţări să mai investească?“ este întrebarea cea mai importantă pe care o pun reprezentanţii investitorilor străini din România, prin vocea preşedintelui Consiliului, Eric Stab, citat de zf.ro.

De asemenea, şi ceilalţi reprezentanţi ai Consiliului Investitorilor Străini critică darea în plată, evidenţiind că legea are toate şansele să afecteze multiple sectoare ale economiei, nu doar băncile. Au fost aduse în discuţie şi subiectul creditelor refinantate, care va fi în incertitudine, eventuala scădere a preţurilor locuinţelor şi, desigur, avansurile împrumuturilor, care vor fi majorate de mai toate instituţiile de creditare.

Creşterea plafonului legii dării în plată până la 250.000 euro este o altă temă pe care nu putem să nu o scoatem şi noi în evidență. Dacă legea dării în plată este o lege socială, atunci de ce trebuie să beneficieze de ea şi persoanele care evident nu se încadrează printre cei defavorizaţi, precum oamenii care-şi permit un credit de 250.000 euro?

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI