TIOR

Intentia ungurilor: eliminarea creditelor in valuta in acest an

http://www.dezvoltatorimobiliar.ro/blog/credite-imobiliare/olteanu-bnr-bancile-trebuie-sa-creditezeLa doar puţin timp după ce a redus dobânda de politică monetară până la cea mai mică valoare din istorie, Guvernul din Ungaria are de gând să elimine creditele în valută ale cetăţenilor ţării, convertindu-i în forinţi, moneda naţională. Măsura ar putea fi luată până la sfârşitul acestui an.

 

Guvernul Ungariei vrea să-şi ajute locuitorii care au multe probleme cu ratele creditelor în valută. De aceea, acesta le va transforma împrumuturile în forinţi, pentru a le reduce costurile lunare. Totuşi, băncile vor trebui să suporte, în consecinţă, pierderi de circa un miliard de euro.

 

“Obiectivul este să convertim creditele în valută în forinţi şi să creăm contracte corecte. Aşteptările nu s-au modificat, ratele lunare trebuie să scadă substanţial”, este opinia reprezentanţilor Guvernului.

 

Până la venirea crizei din anul 2008, creditele în valută prinseseră foarte bine la populaţia ungară, însă, odată cu deprecierea forintului, costurile lunare ale creditelor au ajuns să fie foarte greu de plătit de către foarte mulţi clienţi. În ultimii ani, moneda oficială a ungurilor s-a depreciat constant faţă de principalele valute europene, iar Banca Centrală a Ungariei a luat câteva măsuri pentru a îmbunătăţi situaţia.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI