TIOR

ING reduce avansul minim la creditele ipotecare

ing avans minimVești bune pentru cei care vor să facă un credit ipotecar! ING Bank scade avansul minim la acest tip de credite, de la 25% la 15% începând din 21 ianuarie.

În acest fel, a șaptea bancă din România readuce avansul minim la nivelul înregistrat înainte de discuţiile privind legea dării în plată. Dobânda pentru un avans de 15% va fi de 4,30%. În cazul unui avans mai mare sau egal cu 25%, aceasta va scădea cu 0,45 puncte procentuale, 3,85% (Robor 3 luni plus 2,95%).

„Am decis să reducem avansul de la 25% la 15% pentru a face creditul de achiziţie a unei locuinţe mai accesibil şi a răspunde astfel cererii de credite ipotecare, care a rămas constantă pe parcursul anului trecut. Ne-am luat un orizont de timp de şase luni pentru a reevalua nivelul avansului solicitat pentru creditele ipotecare, suficient pentru a observa evoluţia dar şi particularităţile solicitărilor de dare în plată primite. Aşteptăm curând şi clarificările Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte aspectele potenţial neconstituţionale ale legii dării în plată”, a declarat Ştefan Radu, Director Dezvoltare Produse Retail în cadrul ING Bank.

Prin măsurile luate de bănci în ultima perioadă, se pare că legea dării în plată nu a avut efecte mojore asupra pieței creditelor imobiliare.

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI