Incet, dar sigur Robor-ul se ieftineste din nou

26-10-2014 / Blog credite imobiliare

Incet, dar sigur Robor-ul se ieftineste din nouÎn doar o săptămână indicatorul Robor la 3 luni a scăzut cu peste 0,25%, ajungând din nou sub valoarea de 2,5% pe an, cea mai mică valoare din ultimele 2 luni. Ultima dată când Robor-ul era aşa de jos se întâmplă la sfârşitul lunii august.

 

Dobânzile la creditele în lei se majoraseră cu aproximativ 1% din august până în septembrie, din cauza faptului că indicatorul Robor la 3 luni depăşise 3,1%. Acum însă, acesta s-a redus cu peste 0,5% de atunci, diferenţa care se traduce printr-o scădere de circa 50 de lei a ratei lunare la credite.

 

BNR a reuşit să influenţeze Robor-ul prin oferirea de lichiditate băncilor, prin operaţiuni repo, de la jumătatea lunii septembrie. De asemenea, şi reducerea dobânzii de politică monetară până la 3% pe an a avut o contribuţie importantă. Rezervele minime la creditele în lei au fost şi ele reduse, de la 12% la 10%.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.