TIOR

Inca o reducere a dobanzii de politica monetara?

Inca o reducere a dobanzii de politica monetara?Marti, 4 februarie 2014, BNR ar putea reduce din nou dobânda de politică monetară, până la 3,5%. Cel puţin acest lucru a rezultat în urma unui sondaj în cadrul Asociaţiei Analiştilor Financiar – Bancari din România.


75% dintre analiştii financiar-bancari din România intervievaţi au afirmat că se aşteaptă că Banca Naţională a României să reducă din nou dobânda de politică monetară (de data aceasta până la 3,5%) marti, 4 februarie 2014. Reamintim că BNR a scăzut de fiecare dată dobânda, la ultimele cinci şedinţe ale Consiliului de Administraţie (din iulie, august, septembrie, noiembrie 2013 şi ianuarie 2014). De altfel, la ultima şedinţă a Consiliului de Administraţie, BNR a redus şi rezervele minime obligatorii pentru lei, până la 12% şi rezervele minime obligatorii pentru valută, până la 18%.


Pentru anul 2014, cei mai mulţi analişti economici estimează că rata rezervelor minime obligatorii în lei va fi menţinută la 12% în februarie şi scăzută cu 2% până la finalul anului. Totuşi, unii analişti sunt mai optimişti şi au prognozat reduceri ale ratelor până la 5%!


În ceea ce priveşte rata rezervelor minime obligatorii pentru valută, se aşteaptă că acestea să se păstreze la 18% în februarie şi să scadă cu 3% până la sfârşitul lui 2014. Potrivit unor opinii, cel mai mult ar putea scădea până la 10%.

Elvila
TIOR

907.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI