TIOR

Inca o banca din tara si-a crescut creditarea in 2015

Inca o banca din tara si-a crescut creditarea in 2015Încă o bancă prezentă şi în ţara noastră anunţă creşterea creditării pe anul 2015. Volumul total al creditelor Raiffeisen Bank s-a mărit cu 3% între 2014 şi 2015, până la 3,92 miliarde euro.

Raiffeisen Bank a raportat un volum de credite în valoare de 3,92 miliarde euro, valabil la sfârşitul anului trecut, în creştere cu 3% faţă de anul 2014. Portofoliul total de împrumuturi al băncii totaliza 4,5 miliarde euro.

Rata creditelor neperformante pe tot portofoliul de credite din România este mult mai mică la Raiffeisen decât media sistemului bancar din ţară, de 8,7%, iar gradul de acoperire cu provizioane este de 77%.

Activele băncii au depășit anul trecut bariera de 7 miliarde euro.

Profitul net al Raiffeisen s-a mărit tot cu 3%

Profitul net al Raiffeisen în România, care include toate entităţile de business, a crescut tot cu 3%, de la 97 milioane euro la 100 milioane euro, menţionează instituţia într-un comunicat de presă.

În România, grupul Raiffeisen este format din Raiffeisen Bank, Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Banca pentru Locuinţe, Raiffeisen Asset Management şi Raiffeisen Insurance Broker.

Perspectivele pentru viitorul României – ce spune Raiffeisen Bank

Experţii de la Raiffeisen susţin că în România PIB-ul va creşte cu aproximativ 4% în acest an, iar în 2017 avansul va mai scădea, însă nesemnificativ.

Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI