TIOR

In Ungaria dobanda-cheie este mai mica decat in Romania

În Ungaria, dobânda-cheie a scăzut pentru a 20-a lună consecutivă şi a ajuns la cea mai mică valoare din istorie: 2,6%, cu aproape 1% mai redusă decât în România!

 

In Ungaria dobanda-cheie este mai mica decat in RomaniaConfirmând aşteptările analiştilor financiari, Banca Ungariei a scăzut cu 10 puncte de baza dobânda-cheie, până la valoarea minimă istorică, de 2,6%. Presiunile externe, modificarea apetitului de risc şi randamentul obligaţiunilor guvernamentale sunt cauzele pentru reducerea continuă a dobânzii-cheie din Ungaria.

 

De altfel, în primele 2 luni ale anului 2014, Banca Ungariei a scăzut cu 15% dobânda, după ce o redusese cu alte 20 de procente, în ultimele 5 luni ale lui 2013.

 

 

În România, dobânda-cheie este tot la nivelul minim

 

În România, dobânda-cheie este tot la nivelul minim: 3,5%, după ultima scădere din februarie. Până la sfârşitul anului, este puţin probabil să mai asistăm la tăieri semnificative ale dobânzii, conform părerilor analiştilor. Totuşi, creditarea în lei a ajuns la fel de ieftină că cea în euro, după mulţi ani. Spre exemplu, împrumuturile imobiliare şi ipotecare în moneda naţională au dobânzi similare cu cele în moneda Uniunii Europene, lucru demn de menţionat, având în vedere că anul trecut dobânzile pentru lei erau cu până la 3% mai mari.

Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI