TIOR

In Ungaria creditele ipotecare in valuta se convertesc in forinti

In Ungaria creditele ipotecare in valuta se convertesc in forintiÎn Ungaria, credite ipotecare în valută, în valoare de peste 10,8 miliarde de euro vor fi convertite din valută în forinţi, pentru ca populaţia să scape de riscurile cursului de schimb. Pentru a uşura conversia, Banca Centrală a Ungariei a vândut băncilor 8 miliarde de euro, la rata de schimb oficială.

 

Este oficial: băncile ungare vor converti creditele ipotecare din valută în forinţi. Conform estimărilor, credite de peste 10,8 miliarde de euro ar urmă să fie transformate în forinţi. Totuşi, persoanele cu împrumuturi ipotecare în valută pot alege dacă vor să le convertească sau nu în moneda naţională, în termen de o lună. Circa 1,3 milioane de unguri au astfel timp să se hotărască în ce monedă vor plăti ratele împrumuturilor ipotecare.

 

În urmă proiectului de lege aprobat în Ungaria, băncile din ţara vecină cu România vor avea pierderi de aproximativ 3 miliarde de euro, în urma conversiei creditelor ipotecare.

 

Erste Bank, Raiffeisen Bank, Intesa Bank şi UniCredit sunt doar câteva dintre băncile mari care vor trebui să suporte consecinţele deciziei guvernului din Ungaria.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI