TIOR

In Portugalia dobanda la creditele ipotecare in euro este de 1,5%!

In Portugalia dobanda la creditele ipotecare in euro este de 1,5%!În Portugalia, dobânda la creditele ipotecare în euro este de doar 1,5%, de patru ori mai redusă decât in România. Vezi cine profită de pe urma acestui lucru în continuarea articolului nostru.

 

Pensionari din centrul Europei, principalii cumpărători de locuințe în Portugalia

 

Din cauza problemelor financiare ale Portugaliei, țara nu se poate împrumuta din exterior. Cu toate acestea, dobânzile la creditele ipotecare în euro îmbie tot mai multe persoane, în special de vârsta a treia, să se mute într-o casă sau apartament aici. Care sunt motivele?

 

De la începutul lui 2013, pensionarii din Europa nu trebuie să plătească impozitele pe pensii în țările din care provin. Astfel, coroborat cu dobânzile de doar 1,5% pentru creditele ipotecare în euro, Portugalia devine un paradis fiscal pentru cei mai în vârstă.

 

La sfârșitul lui 2011, peste 700.000 de case și apartamente din Portugalia erau goale, număr care s-a redus simțitor în ultimul an și jumătate. Portughezii care și-au pierdut locuințele din cauza crizei au fost nevoiți să se mute, situație de care au profit străinii, datorită condițiilor foarte avantajoase ale băncilor, printre care și dobânzile la creditele ipotecare în euro.

 

Prețurile în imobiliare s-au redus cu mai mult de 30% din 2010 în Portugalia.

 

Sursa foto: evz.ro

Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI