TIOR

In ianuarie romanii au luat ipotecare in lei de 240 de milioane

In ianuarie romanii au luat ipotecare in lei de 240 de milioaneÎn prima lună din 2014, românii au luat credite ipotecare în lei în valoare de 240 de milioane. Asta înseamnă că băncile au acordat în jur de 1.400 de credite noi, un număr mai scăzut decât media înregistrată în toamna anului 2013.

 

Prima lună din 2014 a adus un interes mai scăzut al românilor pentru creditele ipotecare, aceştia cumpărând circa 1.400 de credite noi, cu aproximativ 600 mai puţine decât media din urmă cu câteva luni. În toamna anului trecut, stocul de credite ipotecare vândute ajungea constant la 350 de milioane de lei.

 

La sfârşitul lunii ianuarie 2014 băncile acordaseră credite în lei pentru achiziţia de locuinţe în valoare de aproape 4 miliarde de lei, aproape dublu în comparaţie cu perioada similară din 2013. În mare parte, aceste rezultate excelente se datorează vânzărilor foarte bune din toamna trecută.

 

Pentru anul 2014 se aşteaptă că împrumuturile în lei să continue pe o pantă ascendentă, mai ales pentru că dobânzile au ajuns la aceeaşi valoare (sau chiar la o valoare mai mică) faţă de creditele în euro. Reamintim că indicatorul ROBOR la 3 luni, cel luat în calcul la stabilirea dobânzilor creditelor în lei, a scăzut până la 2%, cea mai mică valoare din istorie.

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI