TIOR

IMM-urile au luat credite de 50 de milioane de lei in 8 luni

IMM-urile au luat credite de 50 de milioane de lei in 8 luniIMM-urile au luat credite de 50 de milioane de lei în 8 luni, prin intermediul programului de Stat similar cu Prima Casă pentru persoane fizice. Creditele sunt garantate în proporţie de 50% de către Fondul Naţional de Garantare.

 

123 de garanţii pentru credite au luat IMM-urile din România în primele 8 luni ale Programului de finanţare al Statului. Aşteptările erau mult mai mari, în condiţiile în care ministrul bugetului, Liviu Voinea declara că 6.000 de companii ar putea accesa aceste împrumuturi.

 

Toate IMM-urile care doresc un astfel de credit vor beneficia de o dobândă redusă, alcătuită din indicatorul ROBOR la 3 luni şi o marjă de ce mult 3,5%. Plafonul de garantare de la Fond este de 2 miliarde de lei, iar fiecare companie pot primi câte un împrumut de maximum 5 milioane de lei, rambursabil în 2 ani, care poate fi extins cu încă 3 ani.

 

Doar firmele care au cifre de afaceri de până la 50 de milioane de euro, cu minimum 3 ani vechime şi cu profit operaţional în ultii 2 ani sunt eligibile pentru acest program. IMM-urile aflate în insolvenţă nu pot participa.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI!

Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI