TIOR

IFN-urile vand credite pe banda rulanta in 2016

IFN-urile vand credite pe banda rulanta in 2016IFN-urile din România au vândut credite în valoare de 663 milioane lei, la capătul primului trimestru al anului 2016. Comparativ cu aceeaşi perioadă de anul trecut, vânzările de credite au crescut cu 33%!

Instituţiile financiare nebancare continuă să aibă rezultate excelente pe partea de creditare. În perioada ianuarie-martie 2016, acestea şi-au crescut vânzările de credite cu 33% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut. 663 milioane lei era valoarea creditelor acordate de către IFN-uri.

Creditele de consum, cele mai căutate de clienţii IFN-urilor

Cele mai multe împrumuturi acordate au fost cele de consum, de 611 milioane lei (deci peste 90% din total). Alte tipuri de credite preferate de clienţii instituţiilor financiare nebancare au fost cele pentru cumpărarea de autovehicule, dar şi credite industriale.

Potrivit declaraţiei reprezentanţilor ALB (Asociaţia Societăţilor financiare din România), în primele 3 luni ale anului 2016 au crescut şi creditele de valori de peste 5.000 euro, la fel că şi procentul clienţilor cu venituri mari.

Legea dării în plată ridică tot mai multe semne de întrebare

Anunţul despre vânzările de credite ale instituţiilor financiare nebancare vine în contextul în care în piaţă se simte din ce în ce mai puternic impacul legii dării în plată. Aproape jumătate dintre băncile din ţară au mărit avansurile la împrumuturile de locuinţe, iar acum sunt în plin proces de analizare a riscurilor şi de setare a viitoarelor obiective pe partea de creditare.

BCR, cea mai mare bancă din România, susţine că va solicita verificarea constituţionalităţii legii. De asemenea, reprezentanţii BCR au anunţat că vor contesta în instanţă notificările trimise în baza legii dării în plată, cu excepţia cazurilor sociale.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI