TIOR

Ieftinirea creditelor are si un efect negativ - scad depozitele

Ieftinirea creditelor are si un efect negativ - scad depoziteleIeftinirea creditelor, care au ajuns la cele mai mici costuri din istorie, are şi un efect negativ: la sfârşitul anului trecut, volumul depozitelor bancare din România era la cea mai mică valoare din decembrie 2008 încoace, de doar 6,4 miliarde lei.

Creşterea veniturilor populaţiei şi sporirea atractivităţii creditelor (în special a celor de consum, dar şi a celor imobiliare) i-a făcut pe români să evite economisirea în depozite bancare. Volumul acestora era de doar 6,4 miliarde lei, la sfârşitul lunii noiembrie 2015, cea mai redusă valoare din ultimii 7 ani.

Dobânda medie pentru depozitele în lei ale populaţiei înregistra valoarea de 1,6%, minimul istoric. Prognoza pentru viitor arată că, datorită reducerii TVA-ului de la 24% la 20%, se va stimula consumul, iar şansele ca depozitele bancare să crească sunt mici. De asemenea, după ultimele creşteri salariale din anul 2015, românii sunt împinşi către consum, nu către economii.

Cu toate acestea, analiştii financiar-bancari nu sunt îngrijoraţi, în special deoarece instituţiile de creditare au deja un volum suficient de mare al depozitelor (peste cel al împrumuturilor).

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI