TIOR

Guvernul reduce ratele la creditele romanilor cu pana la 900 de lei!

Guvernul reduce ratele la creditele romanilor cu pana la 900 de lei!Guvernul va reduce ratele la creditele românilor cu până la 900 de lei! Guvernul a publicat, până la urmă, proiectul de act normativ care stipula această măsură. Astfel, indiferent dacă împrumutul a fost acordat în lei sau în valută.

 

Potrivit noului sistem de ajutor pentru persoanele supraîndatorate din România, ratele la credite s-ar putea reduce cu jumătate, însă nu cu peste 900 de lei. Măsură va fi valabilă 2 ani, după care debitorii vor beneficia de deduceri fiscale lunare din impozitul pe venit, pe care o va aplica angajatorul. Aceste deduceri vor fi egale cu rata din perioada de prelungire a duratei iniţiale a creditului.

 

Care persoane sunt eligibile pentru programul Guvernului?

 

Ca să beneficieze de sprijinul din partea Statului, românii trebuie să aibă venituri de maximum 2.000 de lei pe luna. Deducerea fiscală este neacordată dacă debitorii au salarii mai mari de 2.000 de lei. De asemenea, când se restructurează creditul, debitorii trebuie să nu aibă întârzieri la plata ratelor sau întârzieri de maximum 90 de zile.

 

Toate băncile şi instituţiile financiare nebancare înscrise în registrul BNR se pot înscrie la acest program. Pentru perioada de prelungire a creditului, băncile trebuie să aplice dobânda de la momentul solicitării acordării restructurării, fără alte costuri.

Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI