Guvernul contesta legea conversiei creditelor la CCR

25-10-2016 / Blog credite imobiliare

legea conversiei la ccrSoarta legii conversiei creditelor rămâne incertă. Guvernul a sesizat ieri seară Curtea Constituțională cu privire la actul normativ adoptat de Camera Deputaților, ce prevede conversia creditelor în franci elvețieni la cursul istoric, cursul la care a fost acordat împrumutul.

Ce problemă a identificat Guvernul? Faptul că legea operează retroactiv. Executivul a dat un aviz pozitiv proiectului, în condițiile în care inițial erau incluse mai multe prevederi, cum ar fi gradul de îndatorare și plafonul.

De reținut, conversia creditelor în franci elvețieni nu va intra în vigoare înainte ca magistrații CCR să verifice dacă legea este sau nu constituțională.

Executivul condus de Dacian Cioloş a cerut ca legea să fie aplicată doar persoanelor fizice consumatori, cu credite de până la 250.000 de franci elvețieni şi cu un grad de îndatorare de peste 50% din veniturile nete. Actul normativ a fost adoptat însă, fără a se ține cont de părerea Guvernului.

Legea conversiei creditelor în franci elveţieni a fost adoptată săptămâna trecută cu unanimitate de voturi de plenul Camerei Deputaţilor. Legea a trecut de Parlament cu 248 de voturi pentru.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.