TIOR

Ghid online interactiv pentru romanii din diaspora

Românii care sunt stabiliți în afara țării au de acum la dispoziție un ghid online interactiv, unde iși pot declara taxele și impozitele, inclusiv cele imobiliare. Ghidul este realizat de Ministerul Finanţelor Publice şi Departamentul Românilor de Pretutindeni și oferă răspusuri la cele mai frecvente întrebări referitoare la obligațiile fiscale pe care le au cetățenii români pentru veniturile obțiute din diverse surse, atât din țară, cât și din diaspora.

Mai mult decât atât, sunt clarificate și cazurile în care aceștia mai au sau nu reședința fiscală în România, scriu cei de la Agerpres.

"Apropierea de contribuabili printr-o informare eficientă şi o transparenţă sporită constituie o prioritate a mandatului meu. Acest ghid face parte dintr-o campanie mai largă de informare a cetăţenilor cu privire la modalităţile de plată a taxelor şi impozitelor şi a depunerii declaraţiilor fiscale. Credem ca este un pas important pentru îmbunătăţirea relaţiei stat-contribuabil şi creşterea conformării voluntare", afirmă Anca Dragu, ministrul Finanţelor Publice.

Pe de altă parte, sunt și informații despre modul și situațiile în care se plătesc contribuțiile de asigurări sociale, dar și cele de asigurări sociale de sănătate. Cei care vor acceseze ghidul interactiv, o pot face pe site-urile și paginile de facebook ale Ministerul Finanţelor Publice şi Departamentul Românilor de Pretutindeni.

Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI