Getin Holding a finalizat preluarea Romanian International Bank

09-12-2013 / Blog credite imobiliare

Getin Holding a finalizat preluarea Romanian International BankPotrivit unui anunţ al BNR, grupul financiar polonez Getin Holding a finalizat miercuri, 4 decembrie 2013, preluarea instituţiei Romanian International Bank.

 

Încă din octombrie au existat discuţii cu privire la preluarea Romanian International Bank de către unul dintre cele mai mari grupuri financiare poloneze, Getin Holding. Acesta este deţinut, în proporţie de peste 50%, de către magnatul Leszek Czarnecki, care are o avere fabuloasă, de 1,4 miliarde de dolari.

 

Până miercuri, 4 decembrie 2013, Romanian Internaţional Bank era controlată de către 2 cetăţeni americani: Florina şi Daniel Roberts.

 

Romanian International Bank are un capital social de 55,2 milioane de lei şi active de 436,4 milioane de lei. Clienţii instituţiei financiare au deschis 80.000 de conturi la bancă, în cadrul celor 34 de sucursale existente.

 

Polonezii de la Getin Holding operează în mai multe ţări din Polonia şi Europa de est, în domenii precum cel bancar, cel al asigurărilor, cel al leasingului sau cel al intermedierilor financiare.

 

Getin Holding deţine 3 bănci: Idea Bank (ce se ocupă de creditele auto, în Ucraina), Sombelbank (împrumuturi de retail, în Belarus) şi Kubanbank, din Rusia. De asemenea, tot în Rusia, polonezii mai deţin şi compania Carcade, cu domeniul de activitate pe piaţa de leasing.

 

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.