TIOR

Garanti Bank urca avansul la creditele imobiliare in euro

Garanti Bank urca avansul la creditele imobiliare in euroGaranti Bank se alătură băncilor care au crescut avansul la creditele de locuinţe. Instituţia anunţă că noul avans pentru creditele imobiliare în euro este de acum la 40%, însă puţini români vor fi afectaţi.

Raiffeisen, Bancpost, Banca Românească, BRD, Intesa şi acum Garanti Bank. Această este lista băncilor din România care au crescut avansul la creditele imobiliare în ultimele luni, ca răspuns la mult mediatizată lege a dării în plată.

Cea mai recentă instituţie de creditare care a luat această măsură extremă este Garanti Bank, ce a decis să urce avansul doar la creditele imobiliare în euro, de la 25% la 40%. Avansul pentru creditele imobiliare în lei a fost lăsat neschimbat.

De asemenea, o altă modificare făcută de către Garanti Bank este reducerea ponderii creditelor din valoarea garanţiilor, de la 75% la 60%, tot doar pentru creditele imobiliare în euro, dar şi pentru creditele de consum cu ipotecă în euro.

Ce a declarat CEO-ul Garanti Bank, Ufuk Tandogan: „Decizia de a majora avansul la creditele imobiliare în euro este de natură prudenţială şi vine în urma unei analize a pieţei şi a estimărilor aferente. Garanti Bank are un produs imobiliar foarte competitiv”.

Care va fi impactul măririi avansului la creditele în euro?

Totuşi, chiar dacă o creştere a avansului cu 15% este una importantă, trebuie să luăm în calcul că împrumuturile de locuinţe în euro şi-au pierdut mult din pondere, în favoarea celor în lei. Programul Prima Casă, cu avansul de doar 5%, dar şi dobânzile mici pentru creditele imobiliare standard în lei i-au convins pe români să le aleagă înaintea celor în moneda Uniunii Europene, aşa că puţini clienţi vor fi afectaţi de alegerea luată de Garanti Bank.

Rezultate excelente din punctul de vedere al creditării

Atât creditare corporate, cât şi cea a persoanelor fizice a fost mult mai bună pentru Garanti Bank în anul 2015, comparativ cu anul 2014. 28% este creşterea pentru creditarea corporate şi de aproape 11% pentru cea de retail.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI