TIOR

Garanti Bank Romania castiga 100 de milioane de euro

Garanti Bank Romania castiga 100 de milioane de euroGaranti Bank România va câştiga 100 de milioane de euro, după ce va prelua firma de credite ipotecare  a grupului Garanti. Oficialii instituţiei au anunţat că cele două companii vor fuziona anul acesta.

 

După ce Garanti Bank şi Garanti Credite Ipotecare vor fuziona, grupul Garanti România va mai avea doar 2 instituţii financiare non-bancare pe piaţa de la noi: Garanti Leasing şi Garanti Credite de Consum. Companiile sunt specializate în leasing financiar şi imobiliar şi în credite de retail negarantate.

 

Garanti Credite Ipotecare a avut venituri de 3,1 milioane de euro în 2013. Profitul instituţiei pentru care lucrau anul trecut 26 de persoane a fost de aproximativ 600.000 de euro. În medie, clienţii companiei au luat împrumuturi de circa 30.000 de euro.

 

După fuziunea cu Garanti Credite Ipotecare, Garanti Bank îşi va consolida portofoliul de credite, deoarece va prelua peste 3.000 de clienţi noi. La sfârşitul anului 2013, banca din România avea un portofoliu de credite retail de 450 de milioane de euro, ce reprezenta 40% din numărul total de credite. Activele Garanti Bank România erau în valoare de 1,6 miliarde de euro, în decembrie 2013.

 

Garanti Bank Romania și celelalte instituții Garanti din România sunt sucursale ale unei bănci-mamă din Turcia, Turkyie Garanti Bankasi.

Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI