TIOR

Fonduri noi de la Guvern pentru romanii care economisesc pentru locuinte

Fonduri noi de la Guvern pentru romanii care economisesc pentru locuinteRomânii care vor să economisească în vederea finanţării locuinţelor au primit o veste bună de la Guvern: acesta a alocat 165 de milioane de lei, către Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, sumă din care se va achita prima de stat aferentă economiilor cetăţenilor din 2013.

 

În fiecare an, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice plăteşte băncilor pentru locuinţe subvenţiile acordate de stat persoanelor care au încheiat contracte de economisire-creditare. După aceea, aceste bănci creditează cu sumele cuvenite, aferente economiilor clienților. Suma care fi folosită în acest sens anul acesta se ridică la 165 de milioane de lei.


Cum funcţionează sistemul de economisire creditare?

 

Sistemul de economisire-creditare este format din 2 părţi: prima de economisire, în care clienţii îşi depun sumele dorite pe o perioadă de timp medie, între 3 şi 5 ani, după care pot accesa un credit în lei, cu dobândă fixă.

 

Pe toată perioada de economisire, clienţii primesc pentru depunerile efectuate într-un an prima de stat de 25% pe an, în limita a 250 de euro, plus dobânda oferită de bănci. În perioada de creditare, dobânzile sunt în lei, fixe, cu valori începând de la 4,5%.

 

Finanţările obţinute pot fi folosite pentru îmbunătăţirea domeniului locativ: renovare, modernizare, extindere, construcţie sau cumpărare de locuinţe.

 

În prezent, în România există 2 bănci pe piaţă de economisire-creditare: Raiffeisen Banca pentru Locuinţe şi BCR Banca pentru Locuinţe, care au, împreună, peste 550.000 de clienţi activi.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI