TIOR

Fondul Prima Casa, suplimentat in septembrie

Fondul Prima Casa, suplimentat in septembrieProgramul Prima Casă a fost unul dintre subiectele de discuție cu cetățenii în dialogul online cu Ministrul Finanţelor, Anca Dragu. Aceasta a spus că programul guvernamental va continua cu siguranță anul acesta, iar spre finalul lunii septembrie se vor suplimenta fondurile pentru Prima Casă, însă nu se știe exact cu ce sumă.

"Prima Casă nu s-a oprit. Noi am realizat relocarea fondurilor, am reechilibrat fondurile între băncile care participă, am deblocat un buffer de vreo 10 milioane de lei, el funcţionează. Într-adevăr, plafonul de garanţii acordat de stat este pe final. Avem în vedere o suplimentare a acestui plafon pentru anul acesta şi după cum am spus, în paralel facem o analiză de piaţă să aducem un program pe termen lung. În luna septembrie vom suplimenta garanţiile pentru Prima Casă pentru a acomoda cererea din 2016", a afirmat Anca Dragu, ministrul Finanţelor Publice într-un dialog cu cetăţenii pe pagina de Facebook a Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic - România

Strategia Națională a Locuirii a fost recent pusă în dezbatere publică de către Ministerul Dezvoltării. Ce spun documentele? Plafonul de garantare de 60.000 de euro pentru apartamentele vechi şi 70.000 de euro pentru cele noi, "nu este destul de eficient" în filtrarea şi orientarea către persoanele care au cu adevărat nevoie de acest tip de asistenţă din partea guvernului, scriu cei de la economica.net

Peste 21.000 de români și-au luat apartamente sau case prin programul Prima Casă în prima jumătate a anului 2016. Garanțiile pentru programul guvernamental date de Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) au crescut cu 40% față de aceeași perioadă a anului trecut.

După ședința de Guvern din această săptămâna, Anca Dragu a declarat faptul că viitorul programului "Prima Casă" va depinde în primul rând de discuțiile cu băncile și cu clienții acestui program.

"Stăm la masă cu băncile, cu investitorii, cu clienții să vedem în ce măsură acest program a fost unul de succes, în ce măsură piața are nevoie de el să continue, cum trebuie să continue și să venim cu această propunere concretă pentru ca programul să fie unul cu predictibilitate, să fie unul pe termen mediu și lung", a mai spus ministrul Finanțelor.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI